Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În ultimele zile, în şcolile din judeţ s-au îmbolnăvit 13 elevi și şase cadre didactice, iar alți cinci elevi au simptome!

Ca urmare a hotărârilor consiliilor de administraţie transmise de unităţile de învăţământ din judeţ şi aprobate prin hotărârea Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în prezent sunt suspendate temporar cursurile în modalitatea „faţă în faţă“ pentru 13 clase din unităţile şcolare de pe raza judeţului, pentru o perioadă de 14 zile.

Mai exact este vorba de colectivele de elevi de la Colegiul Naţional„Traian Doda“ din Caransebeş (un elev confirmat cu Covid 19), Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ din Reşiţa (șase elevi confirmati şi un cadru didactic), Liceul „Mathias Hammer“ din Anina cu structura Şcoala Gimnazială Nr.2 Steierdorf (un cadru didactic confirmat), Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu (doi elevi confirmaţi), Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 din Caransebeş (un cadru didactic confirmat), Şcoala Gimnazială Nr.2 din Bocşa (două cadre didactice confirmate), Şcoala Gimnazială Nr.3 din Otelu Roşu (doi elevi confirmaţi), Şcoala Gimnazială Nr.9 din Reşiţa (un elev confirmat şi cinci elevi care prezintă simptome), Şcoala Gimnazială din Slatina Timiş (un cadru didactic confirmat cu SARS CoV-2).

Această propunere de suspendare temporară a cursurilor a fost înaintată azi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă spre aprobare, în vederea modificării scenariilor de funcţionare pentru aceste unităţi de învăţământ, avizate de DSP Caraş-Severin şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

JCS-Nicoleta Moraru