Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O altă unitate de învăţământ de prestigiu din Reşiţa se află în programul de modernizare derulat de către municipalitate!

Una din priorităţile administraţiei locale a fost şi este reabilitarea unităţilor şcolare din Reşiţa. Şi asta s-a văzut. Pentru că pentru o parte din şcolile şi liceele din municipiu lucrările de investiţii s-au încheiat, iar pentru altele, derularea proiectelor se află în diferite stadii.

Pentru fosta Şcoală Gimnazială Nr.2 din municipiul Reşiţa, actualmente Şcoala Gimnazială „Marius Şandru“, lucrările de modernizare se apropie cu paşi repezi. Recent, într-o şedinţă „de îndată“, Consiliul Local Reşiţa a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizaţi la faza de proiect tehnic pentru reabilitarea acestei unităţi de învăţământ, precum şi unele modificări legate de cheltuielile proiectului.

Astfel, potrivit ultimei decizii a administraţiei locale, valoarea investiţiei se ridică la suma de 8.230.619,80 lei inclusiv TVA, din care pentru lucrările de construcţii şi montaj au fost alocaţi 5.701.432,61 lei. Durata de realizare a execuţiei este de 12 luni. Potrivit raportului de specialitate întocmit de Serviciul Proiecte cu Finanţare Externă din cadrul Primăriei Reşiţa, intervenţia vizează lucrări de reabilitare, modernizare şi extindere. Acestea din urmă vor consta în extinderea clădirilor existente atât pe verticală cât şi pe orizontală, prin construirea unui corp anexă. Totodată, se are în vedere şi dotarea acestei unităţi şcolare cu tot ce este necesar în vederea bunei desfăşurări a procesului educaţional.

Contribuţia proprie a municipalităţii în acest proiect este de 2.043.962,43 lei inclusiv TVA, reprezentând totalul cheltuielilor neeligibile şi procentul de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

JCS-Nicoleta Moraru