437 de hectare de pădure au ars! Tabugan vrea să îi stoarcă de bani pe vinovaţi! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Direcția Silvică Caraș-Severin, după identificarea vinovaților care incendiază vegetaţia, va întreprinde toate măsurile pentru recuperarea pagubelor produse de aceste incendii, precum și costurile regenerării pădurilor afectate!

În această perioadă, proprietarii de terenuri limitrofe cu pădurile obișnuiesc să își igienizeze zonele agricole prin incendiere, dar se constată și o intensificare a turismului și a drumețiilor în natură, crescând astfel riscurile producerii unor incendii, care se pot extinde rapid și la păduri. În suprafața fondului forestier administrat de Direcția Silvică Caraș – Severin, potrivit unui comunicat de presă, s-au înregistrat 37 de incendii de pădure de la începutul anului. 36 dintre acestea au fost provocate de extinderea incendiilor din pășuni, pe fondul secetei prelungite și a intensificării vântului, în urma arderii vegetației de către persoane care ignoră riscurile extinderii acestora, iar o incendiere a fost provocată intenționat duminică seara la ora 22.30, incendiu stins cu efortul personalului silvic și a pompierilor astăzi dimineață la orele 5.30, provocând distrugerea unei plantații pe o suprafață de 37 de hectare. Surprinzătoare este evoluția incendierilor produse în zilele de sâmbătă și duminică, când suprafața incendiată a crescut la 437 hectare, de la 148 hectare incendiate până în data de vineri 25.03, cu toate eforturile personalului silvic de prevenire a acestor acțiuni ilicite. Mai sunt multe focare în curs extindere dinspre pajiști spre fondul forestier, personalul silvic fiind mobilizat pentru stingerea acestora înainte de a provoca pagube fondului forestier.

Direcția Silvică Caraș-Severin, după identificarea vinovaților, va întreprinde toate măsurile pentru recuperarea pagubelor produse de aceste incendii, precum și costurile regenerării pădurilor afectate. Facem un apel către cetățeni să fie responsabili, iar către turiști să nu aprindă focul în pădure sau în apropierea acesteia și să se asigure că sting focul, după ce îl folosesc în locurile special amenajate“, susţine directorul Direcţiei silvice cărăşene, Ion Tabugan.

JCS-L.A.