Caraş-Severin, Romania

CONSTANTIN DAICOVICIU – Finanțarea, în mare parte europeană nerambursabilă, va asigura construirea unei case de tip familial și a unui centru de zi!

Consiliul Județean aproba, recent, desființarea centrului de plasament de la Zăgujeni, a centrului maternal de la Reșița și înființarea unui centru maternal la Zăgujeni, acolo unde autoritatea administrativă are clădire proprie. O nouă veste bună la acest capitol vine de la ADR Vest, potrivit căreia, cu ajutorul banilor europeni, vor fi deschise o casă de tip familial și un centru de zi, la Prisaca și la Constantin Daicoviciu.

Casa de tip familial «Elena» Zăgujeni și Centrul de zi pentru dezvoltarea deprinderilor pentru viață independentă «Floare de colț» Zăgujeni vor fi construite prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Ambele clădiri vor fi dotate cu mobilier și echipamente, iar valoarea totală a investiției este de peste 4 milioane de lei, dintre care 3,98 milioane sunt fonduri nerambursabile. Casa de tip familial va fi construită pe un teren în suprafață de 877 mp în localitatea Prisaca, având 314 mp, împărțiți pe două niveluri. Ea va fi completată de o zonă verde, de alei și pavaje. Casa va avea, pe lângă dormitoare, bucătărie, loc de luat masa și loc pentru întâlniri și va găzdui 12 copii. Clădirea cu destinație centru de zi va fi construită pe un teren în suprafață de 2993 mp în localitatea Constantin Daicoviciu și va avea o suprafață construită de 343 mp. Cei 25 de copii ce vor beneficia de construcția centrului vor avea aici o bibliotecă, săli pentru activități, un cabinet psihologic și o bucătărie cu loc pentru luat masa“, se arată într-un comunicat remis redacției.

Potrivit celor de la ADR Vest, centrele vor fi gata până la finalul anului viitor, iar proiectul este implementat prin Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale.

JCS-Antoniu Mocanu