Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a funcţilor de director şi director adjunct s-a încheiat. Din cei 44 de candidaţi cărăşeni, 37 au fost declaraţi admişi după soluţionarea lucrărilor. Şase candidaţi au fost respinşi, iar unul nu s-a prezentat la examen.

Dintre cei admişi, 30 susţin concursul pentru funcţia de director şi şapte pentru funcţia de directori adjunct. În Caraş-Severin, cel mai mare punctaj obţinut de managerii de şcoli este 48.75, scor realizat de Carmen Sorina Oltean, candidată pentru funcţia de director adjunct la Liceul Bănăţean Oţelu Roşu. Candidaţii care au promovat trec la probele următoare din cadrul concursului, evaluarea CV-ului şi interviul. Dacă vor ocupa un loc la cârma şcolilor cărăşene, candidaţii vor afla în dat de 2 august.

La nivelul judeţului Caraş-Severin 59 de unităţi de învăţământ nu au funcţiile de director şi director adjunct ocupate prin concurs. În total, 76 de funcţii sunt vacante în judeţ. La concursul din luna octombrie 2016 s-au înscris 149 de profesori pentru ocuparea funcţiei de conducere. După proba scrisă şi cea a interviului, 97, adică 65,10%, dintre profesori au primit calificativul „Admis“. 35% dintre candidaţi nu au reuşit să treacă de probele examenului.