Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Amenzi totalizând 22.970 lei, au fost aplicate în cadrul a două acțiuni de tip „blitz“, în cascadă, derulate în weekend!

Două acțiuni de tip „blitz“ s-au derulat în acest sfârșit de săptămână, în care polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat în sistem cascadă, una pe DN 58B, între Reșița și Măureni, cealaltă pe DN 6, între limitele de județ cu Timiș și cu Mehedinți, adică pe toată lungimea celui mai aglomerat drum din județ.

În cadrul acțiunii de pe DN 58B, de vineri, 26 august, au fost aplicate în total 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.660 lei, dintre care 27 pentru depășirea regimului legal de viteză, 8 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare (celor 8 conducători auto fiindu-le aplicată și sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 60 de zile) și 4 pentru alte motive. De asemenea a fost reținut un certificat de înmatriculare.

În urma acțiunilor de pe DN 6, au fost aplicate în total 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.310 lei, dintre care 17 pentru depășirea regimului legal de viteză, 2 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare (celor 2 conducători auto fiindu-le aplicată și sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 60 de zile), 24 pentru nerespectarea obligației de a folosi luminile de întâlnire, 1 pentru nerespectarea obligației conducătorului de autovehicul și a pasagerilor de a purta centura de siguranță și 6 pentru alte motive.

„De asemenea, a fost aplicată o sancțiune în valoare de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii Nr. 38/2003 (legea taximetriei), fiind totodată suspendat dreptul de utilizare al autovehiculului (reținere certificat de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare). Astfel de acțiuni vor avea loc și în zilele următoare, pe raza întregului județ“, transmite Poliția județului.

JCS-A.M.