Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Semineul, ca sursa de incalzire, dateaza inca din cele mai vechi timpuri, reprezentand evolutia de la vatra la un obiect nu doar decorativ, ci care asigura si un confort termic sporit. De diverse forme si marimi, cu multiple surse de energie, astazi semineul a devenit o sursa de incalzire cu stil, care pune si mai mult in valoare stilul arhitectural al camerei unde este pozitionat.

Daca nu ai un semineu, insa iti doresti unul, cel mai bine este sa afli cele 3 sfaturi inainte de a lua decizia de cumparare:

In primul rand, informeaza-te cu privire la beneficiile pe care ti le poate aduce un semineu pe lemne din surse specializate, cum ar fi Alego.ro, parte a grupului PEFOC.ro. Dincolo de design, sa nu uitam faptul ca principalul atuu al unui semineu este sa creeze confort termic. Atat online, cat si in magazinele fizice, poti merge pentru a te informa cu privire la cele mai bune modele de seminee, care sa iti confere caldura in spatiul in care va fi plasat. De asemenea, vei primi cele mai bune sfaturi cu privire la raportul calitate-pret si la durata de viata a unuia dintre modelele pentru care ai optat.

In al doilea rand, informatiile din online nu sunt suficiente si, de cele mai multe ori, sunt subiective. De la pret, la caracteristici tehnice, informatiile prezentate pe diversele blog-uri nu sunt suficiente cat sa iti ofere cea mai buna decizie de cumparare. De aceea, este indicat sa mergi doar la experti in domeniu, apoi sa selectezi informatia in functie de nevoile tale.

Si vizita la un showroom PEFOC iti poate oferi o multime de informatii utile, avizate, indiferent ca optezi pentru un semineu pe lemne sau unul electric sau pe bioetanol. De asemenea, tot in showroom poti afla informatii pretioase si despre procesul de constructie al unui semineu, de la instalarea unui cos de fum, pana la elementele decorative din ultima etapa a finalizarii.

In al treilea rand, la fel de importante sunt si sursele de energie. Odata cu dezvoltarea tehnologiilor, au aparut si surse alternative pentru alimentarea semineelor de interior. Daca la inceput functionau numai pe lemne, astazi sunt prezente pe piata si modele electrice sau care functioneaza cu bioetanol.

Astazi, semineul electric este cel mai practic model. Pe langa faptul ca se monteaza usor si foarte repede, nu necesita intretinere speciala iar cel mai important, nu face fum sau mizerie. De asemenea, semineele electrice se regasesc intr-o gama variata de modele, care pot fi plasate in mijlocul camerei sau pe colt.

Acestea functioneaza conectat la priza, iar sistemul de incalzire degaja caldura in functie de modul de functionare dorit. De asemenea, semineele electrice au ecrane digitale integrate, pe care se redau flacarile bustenilor care ard, iar acest sunet este redat intr-un difuzor. Faptul ca functioneaza la o priza normala de perete si ca nu necesita un montaj special il face potrivit pentru toate tipurile de locuinte.

Semineele pe lemne. Primul astfel de model a fost construit din piatra si a avut rolul initial de gatire a hranei si abia apoi de incalzire al locuintei. Un semineu pe lemne modern este realizat din materiale de ultima generatie, asigurand astfel un randament mai bun. In ceea ce priveste intretinerea, este mai dificila decat in cazul unuia electric. Pe langa montajul special, realizat de persoane avizate, acesta necesita un cos de fum si o intretinere atenta, precum si elemente de protectie: vatrai, gard sau grilaj de protectie etc.

De cativa ani, si semineele pe peleti au devenit o alegere pentru persoanele care vor sa isi incalzeasca locuintele sau casele de vacanta. Spre deosebire de semineul pe lemne, acesta nu iese in evidenta printr-un design atragator, dar isi dovedeste eficienta energetica.

Semineele pe gaz pot fi instalate in orice tip de locuinte, chiar si la bloc. Majoritatea acestor modele nu necesita un cos de fum deasupra acoperisului, ci este suficienta doar o evacuare de mici dimensiuni in afara locuintei, la fel ca in cazul centralei termice. Semineul pe gaz este eficient, este usor de folosit si are flacara adevarata.

Semineul pe bioetanol este cel mai nou tip si care nici nu polueaza aerul. Bioetanolul reprezinta o sursa de energie 100% regenerabila, realizat din alcool pur, obtinut din fermentarea fructelor, a legumelor, cerealelor etc. Un semineu cu bioetanol se remarca fata de celalalte modele prin faptul ca nu afecteaza mediul inconjurator, nu emana fum si nici nu necesita cos de fum. Inainte sa alegi un semineu cu bioetanol verifica daca acesta este numai un semineu decorativ, pentru efect sau are si functia de incalzire a camerei.