235 de cadre medicale s-au vaccinat. De miercuri, vaccinul este şi la Reşiţa! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În cadrul campaniei de vaccinare, faza I, până în acest moment, în judeţul Caraş-Severin au fost imunizate 75 de persoane la Oraviţa şi 160 la Caransebeş!

Începând cu ziua de miercuri, 6 ianuarie 2021, se vor asigura dozele de vaccin necesare în toate cele 5 centre care deservesc faza I a campaniei de vaccinare, respectiv Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă şi Oţelu Roşu. Numărul dozelor care vor sosi miercuri se va stabili în baza solicitărilor transmise la DSP de către cele 5 centre, până mâine, 5 ianuarie 2021. De asemenea, toate cele 16 centre desemnate pentru a asigura procesul de vaccinare pentru faza II a persoanelor de peste 65 de ani şi a bolnavilor cronici, vor fi operaţionale din punct de vedere logistic începând cu săptămâna viitoare. Aceste măsuri s-au luat pentru veni în întâmpinarea posibilităţii ca faza II a campaniei de vaccinare să înceapă mai repede decât s-a stabilit iniţial.

Cele 16 centre de vaccinare pentru faza II sunt:

Reşiţa:
Sala de sport – Colegiul Naţional „Traian Lalescu”
Sala de sport – Colegiul Economic al Banatului Montan
Sala de sport – Liceul de Arte „Sabin Păuţa”
Sala de sport – Şcoala Gimnazială „Mihai Peia”

Localităţi deservite: Reşiţa, Lupac, Caraşova, Văliug, Brebu Nou

Ezeriş:
Centrul de permanenţă Soceni

Localităţi deservite: Ezeriş, Târnova, Brebu, Zorlenţu Mare, Fârliug

Caransebeş:
Sala de sport – Liceul Tehnologic „Dacia”
Sala de sport – Liceul Tehnologic „Decebal”

Localităţi deservite: Caransebeş, Turnu Ruieni, Buchin, Constantin Daicoviciu, Sacu, Păltiniş, Copăcele

Slatina Timiş:
Centrul de permanenţă Slatina Timiş

Localităţi deservite: Slatina Timiş, Domaşnea, Luncaviţa, Armeniş, Bolvaşniţa, Bucoşniţa, Teregova

Oraviţa:
Sala de sport – Liceul Tehnologic „Mihai Novac”
Sala de sport – Şcoala Gimnazială „Romul Ladea”

Localităţi deservite: Oraviţa, Naidăş, Grădinari, Vărădia, Sasca Montană, Răcăşdia, Ciclova Română, Ciuchici, Ciudanoviţa, Goruia, Ticvaniu Mare, Berlişte, Cărbunari, Forotic, Anina, Vrani

Bocşa:
Sala de sport – Liceul Tehnologic „Constantin Lucaci”
Sala de sport a oraşului Bocşa

Localităţi deservite: Bocşa, Ocna de Fier, Dognecea, Doclin, Berzovia, Ramna, Măureni, Vermeş

Băile Herculane:
Liceul „Hercules”

Localităţi deservite: Băile Herculane, Mehadia, Mehadica, Cornereva, Topleţ

Bozovici:
Centrul multifuncţional – Ambulatoriu Integrat

Localităţi deservite: Bozovici, Lăpuşnicu Mare, Bănia, Dalboşeţ, Lăpuşnicel, Prigor, Eftimie Murgu, Şopotu Nou, Iablaniţa

Moldova Nouă:
Ambulatoriu Integrat – Spitalul Orăşenesc

Localităţi deservite: Moldova Nouă, Socol, Pojejena, Coronini, Sicheviţa, Gârnic, Berzasca

Oţelu Roşu:
Sala de sport – Şcoala Gimnazială nr. 1

Localităţi deservite: Oţelu Roşu, Băuţar, Marga, Rusca Montană, Zăvoi, Glimboca, Obreja

În caz de nevoie, numărul acestor centre poate fi suplimentat în Caraş-Severin pentru a se asigura fluenţa şi eficienţa întregii campanii de vaccinare.

„Facem un apel către populaţie să se informeze corect şi din surse oficiale. De asemenea atenţionăm cetăţenii să nu ia în seamă ştirile false care circulă în mediul online şi care deformează realitatea despre siguranţa şi importanţa vaccinului anti COVID-19. Acest vaccin este sigur, testat şi aprobat de către organele abilitate şi reprezintă arma cea mai importantă pe care o avem în bătălia cu SARS CoV-2. Este aliatul principal în lupta noastră de a reveni la o viaţă normală, fără restricţii şi fără temerea infectării. Mai avem de străbătut un drum lung până acolo, dar este pentru prima oara de la debutul pandemiei când vedem clar luminiţa de la capătul tunelului şi avem speranţa că împreună putem învinge pandemia. Subliniem că datorită ştiinţei şi a vaccinurilor, omenirea a reuşit în trecut să elimine sau să ţină sub control o mulţime de boli. De asemenea, durata medie de viaţa a crescut spectaculos în ultima sută de ani datorită acestor vaccinuri. Îndemnăm populaţia să participe fără nici o temere la campania de vaccinare şi să meargă pe mâna ştiinţei şi a raţiunii“, ne-a declarat prefectul judeţului, Cristian Gâfu.

JCS- Nina Curiţa