2022, anul recoltei pe proiecte majore - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primarul Ioan Popa estimează că, la anul, se vor vedea „mugurii” lucrărilor de anvergură. Adică tramvaiul, funicularul, domeniul schiabil Semenic, infrastructura microraioanelor 2, 3 și 4 sau noul spital județean!

Companiile Alstom și Porr sunt în evaluare, „la foc automat” în exprimarea primarului, iar asta îl face să afirme că, anul viitor, vor demara lucrările. Tot atunci vor fi realizate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru funicular, cele opt poduri pietonale și promenada pe malul drept al Bârzavei. Sigur se vor licita telegondola, sistemul de înzăpezire și realizarea unor activități de vară pe Semenic. La fel de sigur, vor demara lucrările de proiectare la reabilitarea și modernizare infrastructurii microraioanelor 2, 3 și 4. Despre noul spital județean, primarul se arată încrezător că licitația pentru execuție ar putea fi lansată… în toamna lui 2022.

„Pe 20 decembrie, am discutat cu ministrul Fondurilor Europene, Dan Vâlceanu. Dacă ne mișcăm suficient de rapid, am putea accesa fonduri din PNRR. La data asta suntem pe SICAP cu studiul de fezabilitate și proiectul tehnic lansat la autorizația de construcție. Planul de urbanism e gata, am lăsat la Ministerul Sănătății documentația pentru ultimul aviz. Sunt convins că vom reuși să facem acest proiect de aproximativ 150 de milioane de euro, bani sunt”, declară Popa.

JCS-Ionel Ivașcu