Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Timp de o săptămână, polițiștii rutieri cărășeni au constatat o serie de ilegalități vizavi de transporturile de mărfuri și persoane. Acțiunile s-au încadrat în Planul de Operațiuni al Polițiilor Rutiere din Europa -ROADPOL, vizând autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone!

În primele 5 zile de acțiuni au fost verificate 117 de transporturi publice de persoane și 323 de transport de mărfuri. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale, 110 dintre acestea fiind aplicate pentru abaterile săvârșite de conducătorii autovehiculelor de transport marfă.

Potrivit Poliției județului, „cei mai mulți, 46 de conducători auto, au fost înregistrați în timp ce depășeau limitele de viteză legală, 20 au fost sancționați pentru că nu purtau centura de siguranță, alte 4 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea timpilor de odihnă și conducere și pentru neasigurarea corespunzătoare a mărfurilor, iar 9 conducători auto au fost sancționați pentru că nu dețineau asupra lor toate documentele prevăzute de lege. În ceea ce privește verificările pe linia transportului public de persoane, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și neutilizarea centurii de siguranță, 2 pentru lipsa unor documente și restul pentru alte abateri.“

JCS-A.M.