Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta susţinea, în redacţia CAON, primarul Reşiţei, Nelu Popa, vizavi de dezvoltarea zonei turistice Semenic!

După cum ştiţi, Proiectul de dezvoltare turistică Semenic este o inițiativă ce vizează transformarea zonei într-o destinație turistică de top, prin investiții în diverse sectoare, precum infrastructura rutieră, facilități de cazare, pârtii de schi și servicii conexe.

Când primarul Ioan Popa a fost întrebat despre sprijinul primit de la PSD în cadrul proiectului, acesta a declarat în studioul CAON: „Nu a apărut nimic. Vă spun eu cum stau lucrurile. Proiectul de dezvoltare turistică Semenic este unul pe care l-am demarat, l-am adus până în faza în care am licitat proiectarea şi execuția. Suntem cu contract semnat de Reșița pe cele 23 de hectare. Aveam două căi de finanțare, o cale cu fonduri de la ADR, fonduri europene, dar pentru că este un proiect care generează venituri, nu se poate finanța decât 40 % din valoarea lui, de circa 42 de milioane de euro, cu tot cu TVA. Şi mai existā o variantă prin care se poate finanța cu 70 %, de data asta prin fonduri de la Ministerul Economiei şi Turismului.“

Edilul a mai precizat că a fost depusă documentația la minister, s-au cerut clarificări anul trecut şi s-au depus toate clarificările necesare. „Am fost înştiinţaţi acum 3 sāptāmâni, o lună de zile, de către Ministerul Economiei şi Turismului că toate documentele sunt depuse, sunt în regulā, nu mai sunt clarificări, sunt valide si proiectul nostru este un proiect aprobat pentru finanțare. Urmează să intre în Consiliul Tehnico-Economic, dar din datele mele, la ora asta, de 6 luni de zile nu există un astfel de consiliu în minister. Asteptăm să treacă prin CTE şi după aia să vedem dacă poate fi bugetat. Colegii noștri de la PSD au aruncat o petardă, gata, cum că s-a aprobat, s-a dres. Mai e mult până departe, nu vreau să ne asumām nici noi, nici ei. Eu pot să vă spun cu siguranţă că suntem în situația în care încă asteptăm.“, a mai adăugat Nelu Popa.

Acest proiect este esențial pentru valorificarea potențialului turistic al Munților Semenic și pentru integrarea acestei zone în circuitul turistic internațional. Obiectivele principale ale proiectului includ modernizarea și extinderea pârtiilor de schi, dezvoltarea infrastructurii de transport, construirea de facilități de cazare, îmbunătățirea serviciilor turistice, promovarea turismului ecologic și de aventură.

JCS-Denis Dutca

4 Comentarii

  1. Maestre, cu cartierul Cuptoare cum rămâne, ca de promisiuni e podul plin? Vrem și noi, cuptorenii, sa fim băgați în seamă! Vrem o instalație de apă funcțională, vrem canalizare funcțională, vrem asfalt, trotuare și gaz metan… Vrem sa fim o parte a orașului nu o anexa agricolă… Drumul ce duce spre Semenic e de toată rușinea, cu parapete lipsa, vegetație cât cuprinde, bucăți de carosabil rupte, semnalizare rutiera lipsa, etc. Atâta poți primare?

  2. Și Domnul este doar cotizant la Primăria Reșița, străzile sunt că în 1400.Promisiuni, cat cuprinde, că nu costă

    • Te rog sa calculezi care este valoarea TOTALA a “cotizatiilor” celor din Cuptoare?

      Cotizeaza aproape nimic la bugetul Resitei dar au pretentia ca din banii Resitenilor sa li se faca confort la ei la tara.

Adaugă comentariu