Caraş-Severin, Romania

VĂRĂDIA – … nu va fi spart, ci construit de Primăria Vărădia pentru a da undă verde proiectului CNI. Este vorba despre un perete în lungime de aproximativ 90m, de consolidare a dealului la baza căruia urmează să fie construită sala de sport!

CNI a pus această condiție pentru a da drumul execuției sălii de sport, adjudecată de o firmă din București. Firmă care deocamdată așteaptă… după zid. „Săptămâna aceasta scoatem la licitație lucrarea pe care o vom plăti din bugetul comunei. Realizarea ei cade în sarcina noastră, pentru ca terenul să fie în starea cerută de CNI. În zonă vom face și câteva excavări, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 500.000 de lei, TVA inclus.”, ne-a declarat primarul Dănuț Mușa despre zidul care acum stă în calea viitoarei săli de sport, însă la final va sta în spatele acesteia. Proiectul CNI depășește 3 milioane de lei, TVA inclus. Sala va fi la aproximativ 100 m distanță de școală și, în ciuda zidului, locația e considerată cea mai potrivită dintre toate variantele avute la dispoziție de primărie.

Primarul ne-a vorbit și despre proiectul de introducere a canalizării la Vărădia și Mercina. Acesta se ridică la valoarea de 18 milioane de lei pentru o rețea de 13 km și așteaptă doar avizul de la Apele Române pentru a putea fi urcat pe platforma programului „Anghel Saligny”. Pe lângă aceste proiecte, primăria are în vedere o serie de lucrări edilitare ce urmează a fi acoperite din fonduri proprii. Se vrea înlocuirea celor aproape 400 de corpuri de iluminat din comună, obiectiv pentru care este prevăzută suma de 400.000 de lei. După ce se va ști suma exactă, va urma licitația pentru execuția lucrării.

Pe lângă lumina de la bec, primăria are în vedere și lumina credinței. Scriem asta cu referire la acoperișul bisericii ortodoxe din centrul de comună, pe care primăria intenționează să pună țiglă nouă și să execute și alte reparații necesare. De asemenea, trebuie reparat și un pod din lemn de la Mercina, peste râul Caraș. Pentru aceste lucrări, primăria a pus de-o parte suma de 150.000 de lei.

JCS-Ionel Ivașcu