Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii cărăşeni au participat la o acţiune desfăşurată în întreaga ţară. Rezultatul – amenzi considerabile.

În cadrul unei campanii declanşată în data de 16 iulie la nivel naţional de şeful Poliţiei Române, poliţiştii cărăşeni au organizat şi desfăşurat acţiuni în sistem integrat pe raza întregului judeţ, pentru a asigura liniştea şi ordinea publică, în urma cărora au constatat 13 infracţiuni şi au fost aplicate contravenţii în valoare de aproximativ 108.745 lei.

Acţiunile au fost organizate pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă normele prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni ce aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului circulaţiei rutiere şi a celui pentru desfăşurarea activităţilor economice. Dintre cele 13 infracţiuni constatate, două au fost de natură judiciară, două economico-financiară, cinci la regimul circulaţiei şi patru la regimul armelor, muniţiilor, explozivilor şi substanţelor periculoase. Oamenii legii au aplicat 525 contravenţii, cele mai multe fiind pentru încălcarea normelor rutiere – 412.

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost sancţionaţi 180 conducători auto, iar pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice un şofer. În cadrul acţiunilor pe linia circulaţiei rutiere au fost reţinute zece permise de conducere şi retrase tot atâtea certificate de înmatriculare. Pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au aplicat 22 amenzi. Au fost confiscate un număr de 11.500 ţigarete (575 pachete) şi bunuri în valoare de 8.349 lei. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu