Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană a primit semnătura finanţării pentru un nou proiect de reabilitare, de modernizare şi de extindere a reţelei educaţionale!

Municipalitatea reşiţeană primeşte o nouă veste bună în legătură cu finanţarea europeană dobândită pentru infrastructura educaţională. După ce zilele trecute au fost câştigate 14,5 milioane de lei pentru Şcoala 7, apoi 15,7 milioane de lei pentru Şcoala 8, acum s-a reuşit atragerea a 10,18 milioane de lei pentru Şcoala 9.

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a semnat alte 26 de contracte cu o valoare cumulată de 128,76 milioane de lei, aqestea vizând modernizarea infrastructurii educaționale, a celei de protecție socială și creșterea competitivității unor întreprinderi mici și mijlocii din ţară.

În acest context, pe lista acestor finanţări prin POR 2014-2020, figurează şi reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 9 din municipiul Reşiţa, proiect depus de administraţia locală. În cazul acestei unităţi, îmbunătăţirea infrastructurii şcolare se va face prin lucrări de reabilitare, de modernizare şi de extindere, menite să optimizeze activităţile, să crească nivelul de confort, de siguranţă şi de igienă. Se vor realiza dotări cu echipamente necesare desfăşurării procesului educaţional. Corpul principal, C1, clădirea propriu-zisă a şcolii, destinată efectiv procesului de învăţământ şi educaţie, va trece printr-un proces de reabilitare şi modernizare. La fel şi corpul C2, care este acum clădire cu destinaţie schimbată în spaţiu de evenimente. Clădirea C3, sala de sport, va trece şi ea printr-un proces de modernizare de care era nevoie pentru buna desfăşurarea orelor de sport.
Incinta complexului şcolar va fi amenajată prin diferite lucrări, incluzând reabilitarea gardului de împrejmuire, modernizarea bazei sportive în aer liber, cu terenuri de baschet şi minifotbal, cu marcaj pentru handbal, volei şi tenis de câmp.

De toate aceste facilităţi se vor bucura cei 453 de elevi ai şcolii, dintre care 21 sunt cu cerinţe educaţionale speciale, inclusiv în cadrul activităţilor extracurriculare de tip after-school.

JCS-A.M.