Zăpada viscolită a depăşit un metru. Se acţionează pe drumuri! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Utilajele acționează cu dificultate pentru descongestionarea traficului, cu precădere în zonele unde s-au acumulat straturi de peste 1 metru grosime, în urma viscolului. Acestea sunt în zona Eoliene de pe Muntele Semenic și zona Gol Alpin pe Muntele Mic.

Având în vedere Codurile Galben și Portocaliu de precipitații și intensificări ale vântului, emise de meteorologi pentru județul Caraș-Severin, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a transmis operatorilor responsabili cu deszăpezirea să ia măsuri din timp pentru evitarea unor situații neplăcute, în principal în zonele montane.

Astfel, pe DJ 582 Reșița – Brebu Nou – Slatina Timiș, DJ 582D Văliug – Crivaia, DJ 582E Prislop – Semenic și DJ 608A Caransebeș – Muntele Mic se acționează cu utilajele din dotare pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe carosabil în urma fenomenelor de ninsoare și viscol din timpul nopții. Acesta măsoară 39 cm pe Semenic și 34 cm pe Muntele Mic. De asemenea, după acțiunea de deszăpezire și încetarea viscolului se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. În cursul dimineții s-a semnalat un copac căzut pe DJ 582D, între Văliug și Crivaia. Operatorul de deszăpezire împreună cu lucrători din cadrul Primăriei Văliug au reușit îndepărtarea acestuia de pe suprafața carosabilă și deblocarea traficului.

În acest moment, pe drumurile județene din zonele montane se circulă în condiții de iarnă, iar utilajele acționează cu dificultate pentru descongestionarea traficului, cu precădere în zonele unde s-au acumulat straturi de peste 1 metru grosime, în urma viscolului. Acestea sunt în zona Eoliene de pe Muntele Semenic și zona Gol Alpin pe Muntele Mic. Pe celelalte drumuri județene nu s-au semnalat probleme.

Direcţia de Drumuri Judeţene recomandă conducătorilor auto ca înaintea efectuării oricărei deplasări, sau pentru sesizarea unor situații legate de activitatea de deszăpezire și combaterea poleiului, să sune la: Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă – 0255 213212; Drumurile Naționale: 0255 513131 (Caransebeș) si 0252 361451 (Orșova), sau să consulte site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la secțiunea „harta rutieră”, aplicând recomandările site-ului.

JCS-L.A.