Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – 30 martie, ziua marii finale pentru premiile de 2.500 de euro, respectiv 7.500 de euro. Ne referim la programul educațional gratuit, creat și inițiat în luna ianuarie de Cristian Onețiu!

Peste 200 de tineri au participat atunci la întâlnirea cu antreprenorul originar din Reșița. 50 dintre ei participă activ la cursul în cadrul căruia, până acum, au învăţat de la Cristian Onețiu despre gândirea strategică în business, de la Eusebiu Burcaș despre cum arată bugetul de start-up, de la Diana Stîngă ce este un start-up check list și de la Dani Oțil despre comunicare şi persuasiune în afaceri. Până la finalul lunii februarie, vor mai acumula cunoștințe și despre erori în afaceri și bune practici la start de la antreprenorul Radu Constantin şi despre scalabilitatea unei afaceri de la Tinu Vidaicu.

Pentru luna martie, vor avea de pregătit teme finale de prezentare a unei idei de afaceri. Zece finaliști, cu cele mai bune prezentări, vor intra în competiție pentru premiile destinate categoriilor de vârstă 14-18 ani și 18-23 de ani. Ultima întâlnire cu Cristian Onețiu va avea loc în cadrul unui webinar, înainte ca participanții să-și finalizeze prezentările video de maxim trei minute, tip pitch, ale ideilor de afaceri sau chiar ale unor afaceri deja începute. Cele mai bune prezentări, realizate pe structura oferită și cu noile cunoștințe puse în practică, se vor regăsi în panelul de zece finaliști, cinci din fiecare categorie de vârstă. Pe 30 martie, finaliștii își vor afla numele și vor susține prezentările finale în fața juriului și a publicului. În joc se află un premiu de 2.500 de euro pentru categoria 14-18 ani, pentru calitatea ideii de business și prezentarea acesteia, și un premiu de 7.500 de euro pentru cei între 18 și 23 de ani, pentru prezentarea de business și demararea activității premiate.

Publicul este invitat să participe la eveniment. Toţi cei care doresc să se înscrie pentru a-i susţine pe tinerii reşiţeni, viitori antreprenori, o pot face scanând QR code-ul care se regăseşte pe afişele din oraş.

JCS-Ionel Ivașcu