Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Prin grija World Wildlife România, în Măgura Zimbrilor din comuna Armeniş se dezvoltă cea mai mare populaţie de zimbri liberi din România. Dar proiectul Life Bison nu este singurul al acestei organizaţii. WWF România nu a uitat nici copiii din această zonă a Banatului de Munte, mai ales în condiţiile actuale de pandemie!

Pentru că accesul la educație online este o provocare pentru copii, profesori, dar şi pentru părinți, pentru Școala Gimnazială Armeniș din Măgura Zimbrilor au sosit nouă laptopuri donate de organizația parteneră Rewilding Europe. În acest demers, WWF România a colaborat cu Rangerii din România Arr și un grup de voluntari IT de la Unity Solutions, Luconsult și Tigros Mark Tech, care au instalat programele necesare pe laptopuri, inclusiv cele trei licențe de antivirus donate de Bitdefender.

WWF România consideră că nu este nici pe departe îndeajuns, dar este un punct de pornire, iar autoritățile locale așteaptă primirea mai multor instrumente pentru a facilita accesul tuturor la cursuri online.

JCS-Nicoleta Moraru