Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 423 de sancțiuni contravenționale, au reținut în vederea suspendării 27 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare! 

În perioada 24-26 septembrie 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Din totalul de 423 de sancţiuni, cele mai multe, 241, au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Urmează 66 de conducători auto și pasageri care au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

„12 șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 4 care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0.40 mg/l alcool pur și alți 3 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 3 privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe“, informează Poliţia Caraș-Severin.

Oamenii legii au dat exemplul negativ al unui tânăr tras pe dreapta după ce ar fi condus sub influenţe alcoolice şi psihoactive. Sâmbătă noaptea, la ora 2.45, polițiști din cadrul Biroului Rutier Reșița au oprit pentru control, pe bulevardul I.L. Caragiale, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din Reșița. În cazul tânărului, testarea cu aparatul etilotest a indicat un rezultat de 0.69 mg/alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul Drugtest a indicat ca rezultat consumul de substanțe psihoactive. Bărbatul a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

JCS-A.M.