Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Începând de azi, 12 iulie 2021, se fac înscrieri, în clasa a IX-a, la Liceul Tehnologic Max Aușnit din Caransebeș pentru cele 25 de locuri libere. Instituţia are profil de aviaţie, iar departajarea se va face prin test la limba engleză. Liceul, care este unul privat, se află în incinta aeroportului din Caransebeș și pregătește electromecanici şi mecanici de aviație!

„Chiar dacă liceul este privat, toate costurile sunt suportate de către noi și de firmele partenere care lucrează în industria de aeronautică. Nu există taxe de şcolarizare“, ne-a spus Gabriel Olariu, directorul şi investitorul de la SC Aeroportul Caransebeș SA.

„După cei patru ani de liceu, absolvenții vor primi certificat de calificare emis de ministerul învățământului, precum și un certificat de absolvire a cursurilor pentru programul PART66. Acesta este un program european pentru mecanicii de avioane, iar absolvenții noștri vor obține calificarea de bază, A1. Programul cuprinde două mii de ore de teorie și practică, urmat de doi ani de practică într-un service autorizat de reparații de avioane. Un astfel de certificat îi permite posesorului să lucreze pe orice aeroport din Europa, iar salariile pentru o astfel de profesie pornesc de la 5.000 de euro. În industria de aeronave, orice reparație poate fi executată doar de personal autorizat”, a mai adăugat Gabriel Olariu.

Elevii din anii terminali ai liceului au fost, până azi 12 iulie, în practică la Aeroportul Băneasa și la cel din Tuzla. Informații suplimentare privind înscrierile pot fi solicitate la tel. 0722436144.

JCS-L.A.