Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Lăsați fără membri în secțiile de votare, popularii cărășeni s-au plâns prefectului că PSD și PNL îi discriminează!

Filiala județeană a Partidului Mișcarea Populară a depus, ieri, la Instituția Prefectului un memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului României cu privire la adoptarea OUG 21/2024, „care modifică elemente esențiale în ceea ce privește desfășurarea alegerilor și mandatele aleșilor locali, cu doar trei luni înainte de data propriu-zisă a scrutinului, ceea ce contravine flagrant standardelor constituționale, dar și internaționale“. „PMP, cu doi membri în Parlamentul European și cu structuri politice de reprezentare în administrația publică locală din toate județele României, nu va avea membri în secțiile de votare pentru că Partidul Comasat Român ne îngrădește drepturile electorale. Au modificat legea până au scos PMP pe tușă. Putem spune, cu toată certitudinea, că PMP a ajuns cel mai hărțuit partid din politica românească!“, a declarat președintele PMP Caras-Severin, Lucian Voina.

Pe de altă parte, subliniază purtătorul de cuvânt al organizației, Dan Bortiș, organizațiile aparținând minorităților naționale sunt desemnate de drept cu membri în birourile secțiilor de votare din întreaga țară și din străinătate, cu toate că nu au participat la alegerile europarlamentare și nici nu au reprezentanți de drept în legislativul european. „Partidul Comasat Român ne îngrădește drepturile electorale! PMP solicită modificarea Ordonanţei privind comasarea alegerilor pentru că este discriminatorie și abuzivă!“, a accentuat acesta.

Demersul este unul amplu, organizat de PMP în toate judeţele ţării, mai susține el, „pentru că românii trebuie să știe cum PSD şi PNL erodează democrația“. Afirmație care poate fi nuanțată, în Caraș-Severin, unde din componența „Partidului Comasat Român“, majoritar în Consiliul Județean, lipsește PNL.

JCS-Walter Fleck