Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit primarului Reşiţei, Nelu Popa, proiectul de modernizare al şcolii reşiţene este foarte complex, de aici şi valoarea mare a finanţării obţinute!

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a semnat 31 de contracte noi de finanţare cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Proiectele, în valoare totală de 125.645.567,59 de lei, au ca beneficiari atât instituții publice, unități administrativ-teritoriale (UAT), cât și întreprinderi mici și mijlocii (IMM). Pe listă se află şi o unitate de învăţământ din judeţul Caraş-Severin. Este vorba de Şcoala Gimnazială Nr.7 din Reşiţa, care urmează să fie reabilitată prin finanţare europeană. Valoarea contractului de finanţare pentru această şcoală de prestigiu din Reşiţa este de 14.565.402,89 lei.

„Mă bucur că am reuşit să obţinem finanţarea şi pentru această şcoală. Proiectul de reabilitare şi modernizare este mult mai amplu decât la Liceul de Matematică-Fizică pentru că la Generală 7 sunt mai multe corpuri. Vor fi reabilitate, modernizate şi dotate toate cele cinci corpuri. Se va reabilita gardul de împrejmuire al incintei şcolii, va fi modernizată baza sportivă în aer liber cu terenuri de baschet şi minifotbal, cu marcaj pentru handbal, volei şi tenis de câmp, complexul şcolar va fi iluminat exterior. Se va reface acoperişul, vor avea loc anvelopări şi recompartimentări, adică tot ce este necesar pentru desfăşurarea unui proces didactic de calitate. Din câte îmi amintesc, în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa sunt înscrişi 575 elevi, iar copii cu cerinţe educative speciale (CES) sunt 12 elevi. La nivelul şcolii sunt organizate si activități extracurriculare de tipul after-school. Chiar este nevoie ca toţi elevii de acolo să beneficieze de spaţii moderne pentru educaţie. De fapt, investiţiile în şcolile reşiţene au fost şi rămân prioritare pentru mine. Ştiţi că eu cred într-un viitor frumos al Reşiţei şi am demonstrat asta prin toate proiectele“, ne-a spus primarul municipiului, Nelu Popa.

Printre unităţile de învăţământ din municipiu reabilitate cu fonduri europene se mai numără Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, Colegiul Naţional „Mircea Eliade“, Liceul Baptist şi Liceul „Traian Vuia“.

JCS-N.C.