Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipalitatea e optimistă că în acest an va finaliza două proiecte demarate în mandatul anterior, dar întârziate din cauza perioadei de pandemie.  E vorba de reabilitarea Vilei Popov și de amenajarea peisagistică a ruinelor bisericii medievale din centrul Caransebeșului!

La fosta reședință a ministrului bulgar de externe din prima parte a secolului trecut, lucrările sunt aproape gata, iar administrația locală consideră că proiectul se va finaliza chiar în această primăvară. Lucrările au costat aproape 7 milioane de lei, din care peste 1,6 asigurate de municipalitate, iar clădirea de o mare valoare arhitectonică a păstrat cât mai multe elemente originale, care-i conferă importanța istorică. Vila Popov va funcționa ca centru de zi pentru persoane vârstnice.Vila Popov e aproape terminată, în scurt timp ar trebui să finalizăm proiectul, apoi în iunie-iulie ar trebui să fim gata și cu ruinele din centru, lucrări <<cincinale>>.”, a precizat primarul Felix Borcean.

În ce privește ruinele bisericii medievale din zona centrală, proiect prin care acestea sunt amenajate peisagistic și introduse în circuitul turistic, costurile au fost de peste 4 milioane de lei, bani obținuți prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

JCS-Răzvan Mihalcea