Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Realizat cu ajutorul fondurilor europene, Centrul de zi pentru persoane vârstnice Caransebeș (fosta vilă Popov), va fi deschis miercuri, 29 mai, începând cu ora 12. Imobilul a fost reabilitat în întregime, după ce mulți ani a fost lăsat în paragină, găzduind diverse familii cu probleme sociale. Situat în Parcul Teiuș, lângă amfiteatru, pe strada Corcana nr. 2, Centrul de zi este administrat de Direcția de Asistență Socială Caransebeș, care aparține municipalității!

Vila Popov refăcută, pe lângă faptul că este un real beneficiu pentru persoanele vârstnice, este și una din bijuteriile arhitectonice ale municipiului Caransebeș, iar renovarea ei nu face decât să completeze aspectul deosebit al Teiușului. De acum înainte, persoanele de vârsta a treia pot veni aici să socializeze la scrabble, șah, table, rummy, să citească presa sau cărți și reviste, să picteze, să confecționeze obiecte de decor, doamnele să tricoteze, sau cu alte diverse alte ocazii. De asemenea, la centru va fi pus la dispoziție și un kinetoterapeut. Transportul va fi asigurat de un microbuz care ajunge până la amfiteatru. Persoanele vârstnice care doresc să participe la aceste activități pot solicita înscrierea în vederea admiterii în centru, la sediul Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice din Caransebeș, str. Corcana nr. 2 sau la tel: 0755000843.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Potrivit edilului, și zona din imediata apropiere a Vilei Popov va fi refăcută peisagistic printr-un alt proiect european, cu alei, instalații de irigare, parcare, plante și arbuști noi. Vila Popov, care în perioada interbelică a aparținut fostului ministru de Externe al Bulgariei, a fost restaurată printr-un proiect european al Primăriei Caransebeș în valoare de peste 5,2 milioane de lei, fără TVA, contribuția din bugetul local fiind de peste 1,6 milioane de lei.

JCS-R.M.