Caraş-Severin, Romania

POIANA MĂRULUI – Proprietarul clădirii, nimeni altul decât Primăria Timișoara, ar vrea, însă nu toți consilierii locali sunt de acord!

Potrivit tion.ro, Vila Bistra se află în proprietatea Primăriei Timișoara din anii ’30, iar pentru actuala codnucere ar fi „o bătaie de cap”, nefiind rentabilă. Imobilul are demisol, parter și un etaj, o suprafață de 902 mp și un teren de 4600 mp. Are cinci dormitoare, dușuri, infirmerie, 11 camere de cazare, grupuri sanitare, vestiare și magazii. Însă nu multă lume știe de acest spațiu de cazare. Vila nu este listată pe niciun site de profil, deși prețurile sunt extrem de mici: 15 lei/noapte pentru angajații Primăriei Timișoara și 20 de lei/noapte pentru consilierii locali și invitații lor. Tocmai de accea, vila ar trebui administrată privat, spune primarul Timișoarei, care a și venit cu un proiect în acest sens în Consiliul Local.

„Cabana nu înseamnă decât cheltuieli și bătaie de cap (…) trebuie pusă în valoare printr-o administrare privată. Noi nu suntem deținători de casă de vacanță. Ce să facem, să mergem să ne relaxăm noi acolo? Cred că trebuie vândută, nu să ținem o sursă de încărcare a bugetului de cheltuieli. Nu văd utilitatea de a avea în patrimoniu așa ceva”, a declarat Nicolae Robu. Doar că aleșii Opoziției nu au marșat la propunere, iar Vila Bistra nu a putut fi scoasă la vânzare.

Primăria Timișoara mai deține o vilă la Poiana Mărului, Vila Bertha. În 1999, aceasta a fost dată gratuit în administrare Universității de Vest din Timișoara pentru 30 de ani. În 2001, PMT s-a asociat din nou cu UVT pentru realizarea unui centru de educație ecologică și a unei baze didactice pentru facultățile de profil din UVT, mai scrie tion.ro.

JCS-L.A.

FOTO: Georgian Popovici