Caraş-Severin, Romania

TEREGOVA – Suntem în căutarea unui mic hoțoman care ne-a lăsat fără un sac de porumb, spun cei de la Ocolul Silvic Teregova!

Ursul juvenil din imaginile prezentate de pădurari a reușit să subtilizeze un sac de porumb dintr-un observator al unui punct de hrănire al animalelor sălbatice, amenajat de specialiștii Romsilva la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.

„Semnalmente: blănos, simpatic, ingenios, micuț, bun cățărător, trăiește în pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, are nas fin și abilități în subtilizarea lucrurilor. Imaginile amuzante au fost filmate de o cameră de monitorizare instalată de colegul nostru Petru Stoicănescu“, se arată în postarea Romsilva.

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană, la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.

JCS- N.C.

https://fb.watch/56EfpckSSV/