Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zeci de percheziții DIICOT în această dimineață în Caraș-Severin și Timiș, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii!

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Caraș-Severin efectuează 15 percheziții domiciliare, pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș. S-a reţinut că, în perioada 2022 – septembrie 2023, 15 suspecți au comercializat, în mod repetat, preponderent către tineri, droguri de risc (canabis), de mare risc (ecstasy, amfetamină și cocaină), precum și substanțe psihoactive. Din cercetările efectuate a rezultat că suspecții achiziționau substanțele în cantități mai mari, de la dealeri din județul Timiș, după care le porționau ”în doze” și le vindeau. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.”, se arată într-un comunicat al celor de la DIICOT.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timișoara, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraș-Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraș-Severin și grupării Mobile de jandarmi Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. D.I.I.C.O.T. precizează că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

JCS-A.M.