Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Imaginile deosebite cu cei şase puişori de lup, împreună cu părinţii lor, au fost surprinse de camerele de monitorizare amplasate în Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului!

Camerele de monitorizare a faunei montate în Parcul Naţional Semenic au surprins, de curând, imagini foarte rare, captate cu mare dificultate, cu doi lupi adulţi împreună cu „grupa mică“ formată din cei şase pui, în timpul unei plimbări liniştite prin pădure.

„Grupa mică în acţiune! Șase pui de lup, împreună cu doi lupi adulți, părinții lor, au fost surprinși în timp ce se plimbau de o cameră de monitorizare a faunei într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, astfel de imagini fiind unele foarte rare, captate cu multă greutate. Femelele au mai mulți pui, pe care îi îngrijesc și apără cu devotament. În primele săptămâni, lupoaicele nu părăsesc vizuina, amenajată cu multă grijă, hrana fiind asigurată de perechea sa și alți lupi din haită. După câteva săptămâni de alăptare, puii sunt hrăniți tot de părinți, cu hrană semidigerată, iar aceștia rămân alături de părinți mai mulți ani. Lupii trăiesc în haită, formată în general din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la trei ani. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită“, au precizat reprezentanţii RNP Romsilva pe pagina de Facebook.

Potrivit specialiştilor de la Romsilva, ţara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Europa.

JCS-Nicoleta Moraru

VIDEO: ROMSILVA