VIDEO! Cannabis reșițean pentru tinerii din Vestul țării! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Doi tineri furnizau droguri de risc pe care le cultivau pe diverse terenuri din Caraș-Severin, mai exact pe dealuri din apropiere de Reșița! Filați mai multe zile, cei doi au picat în cele din urmă în plasa oamenilor legii!

Flagrantul a fost organizat ieri, 5 octombrie, când polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Caraș-Severin, i-au surprins pe cei doi bărbați, de 25 și 26 de ani, din Caraș-Severin și Timiș, în momentul transportării unor droguri de risc, recoltate dintr-o cultură outdoor.

„Din cercetări a reieșit că cei doi bărbați și-ar fi procurat diferite instrumente de pe internet și ar fi cultivat, pentru consum propriu și pentru distribuție, pe diferite terenuri neamenajate din Caraș-Severin, o cultură outdoor de droguri de risc (cannabis), dotată cu sisteme de alimentare cu apă și dispozitive de prelucrare și uscare rapidă a drogurilor, folosind inclusiv fertilizatori destinați dezvoltării rapide a plantelor. După recoltare și prelucrare, drogurile ar fi fost distribuite, direct sau prin intermediari, în rândul unor tineri din Timișoara și Caraș-Severin, în schimbul unor sume de bani”, spun polițiștii, care au descoperit și ridicat o cultură outdoor, formată din 50 de plante de cannabis, ajunse la maturitate, în greutate de peste 160 de kilograme.

Cei doi traficanți de droguri au fost reținuți pentru 24 de ore și urmau să fie prezentați Tribunalului Caraș-Severin, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiuni cultivarea de droguri de risc în vederea consumului și trafic de droguri de risc. Acțiunea a beneficiat de suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, la reținerea celor doi participând polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

JCS-L.A.