Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Toate acestea sunt luate în vizor în cadrul unei acțiuni menite să limiteze numărul de accidente rutiere și consecințele acestora. Aceasta este derulată de polițiștii rutieri cărășeni în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days, în perioada 16-22 septembrie!

„Polițiștii rutieri desfășoară activități informativ-preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Proiectul, susținut de Comisia Europeană, își propune ca ziua de 20 septembrie 2023 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa. În acest context, în perioada de referință, polițiștii au intensificat atât acțiunile preventiv-informative, cât și pe cele de impunere a legii, care vizează aspecte precum combaterea excesului de viteză, conducerii sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, neacordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor, nepurtarea centurii de siguranță sau abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști.“, se arată într-un comunicat remis redacției.

Oboseala la volan, în vizorul polițiștilor

În cursul zilei de sâmbătă, 16 septembrie, polițiștii rutieri de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, pe DN 6, cel mai tranzitat tronson de drum din județ. „Zeci de conducători auto au fost opriți în trafic și au fost verificați cu privire la respectarea normelor de circulație pe drumurile publice, polițiștii reamintindu-le totodată să nu ignore semnele de oboseală la volan și să conducă prudent. De asemenea, în cadrul activităților au fost popularizate și prevederile legale privind modificările Codului penal în ceea ce privește pedeapsa pentru conducerea sub influența alcoolului, a drogurilor ori fără permis de conducere.“, a precizat Poliția județului.

JCS-A.M.