CARAȘ-SEVERIN – Au fost oprite 40 de transporturi totalizând peste 800 de migranți gata de „export“. Un număr impresionant de percheziții domiciliare se derulează în șapte județe din țară, inclusiv în Caraș-Severin, și în capitală, pentru constituirea unui grup infracțional organizat care făcea bani serioși cărând migranți spre Europa Centrală și de Vest!
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, Biroul Teritorial Arad și Biroul Teritorial Caraș-Severin au descins în această dimineață în 85 de locații pentru a derula tot atâtea percheziții domiciliare în județele Timiș, Arad, Satu Mare, Caraș-Severin, Alba, Olt, Dâmbovița și municipiul București, în patru dosare penale având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. Și peste 90 de persoane urmau să fie aduse la audieri.
Potrivit anchetatorilor, afacerea cu migranți e nouă, reținându-se că, „din anul 2022, mai multe persoane, cetățeni români și cetățeni străini, s-au constituit în patru grupuri infracționale, având ca scop principal adăpostirea în locații aflate pe teritoriul României, și ulterior transportarea grupurilor de migranți spre țări din Europa Centrală sau de Vest, prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea obținerii de importante foloase materiale. Au fost interceptate și oprite aproximativ 40 de transporturi ilegale în care au fost implicați membrii grupurilor infracționale, transporturi în care au fost identificați un număr de peste 800 de migranți care intenționau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană“.
Structuri implicate în anchetă
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București, Timișoara, Alba, Oradea, Craiova, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, Arad, Dâmbovița, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, ITPF Timișoara, ITPF Oradea, STPF Timiș, STPF Arad, STPF Caraș Severin, STPF Mehedinți, STPF Satu Mare, SPF Nădlac, SPF Curtici și SPF Vărșand, Inspectoratelor de Poliție ale județelor Timiș, Caraș-Severin, Arad, Alba, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei București, Gruparea Mobilă de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, Inspectoratelor Județene de Jandarmi Arad, Caraș-Severin, Alba și Satu Mare.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către DIICOT – Biroul Tehnic și Criminalistic și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
JCS-A.M.