VIDEO! 8 percheziții pentru contrabandă cu țigări - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cele opt percheziții domiciliare au vizat locații din alte județe care asigurau sursa vânzătorilor de țigarete netimbrate din Caraș-Severin. Marfa venea din județul Suceava, trecea prin Timiș, pentru a fi vândută în Caraș-Severin!

În această dimineață, începând cu ora 6.00, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, emise de judecătorul de drepturi și libertăți, într-un dosar penal care are ca obiect contrabanda cu țigarete.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș și are ca scop destructurarea unei grupări care ar fi acționat pentru comiterea de infracțiuni pe linie de contrabandă.

4 percheziții vizează localitatea Arbore, județul Suceava, 3 municipiul Lugoj și una comuna Coșteiu, județul Timiș, unde există probe că ar fi deținute țigarete provenite din contrabandă.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că țigaretele netimbrate ar fi fost deținute în localitatea Arbore, județul Suceava, ulterior, fiind transportate în localitatea Lugoj și comercializate către diferite persoane fizice, din județul Caraș-Severin. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava“, transmite IPJ Caraș-Severin.  

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, 1.582 de pachete de țigări, care ar proveni din contrabandă, înscrisuri și bunuri (telefoane mobile), precum și 15.000 de lei. Valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de peste 37.000 de lei. Cercetările sunt continuate față de trei persoane bănuite, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în formă continuată, informează Poliția județului.

JCS-A.M.