Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Drumul care uneşte a primit votul a 27.000 de cetăţeni europeni şi a câştigat premiul publicului. Premiu despre care Alin Uşeriu, preşedintele Tăşuleasa Social (TS), afirmă că este cel mai valoros pentru că exprimă încrederea și aprecierea oamenilor de peste tot din Europa, dar mai ales a comunității oamenilor drumului!

„Am spart recordul pentru numărul de voturi, ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum, iar asta înseamnă cu adevărat ceva. Via Transilvanica a fost votat cel mai bun proiect de patrimoniu în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu/Premiilor Europa Nostra 2023, cea mai înaltă distincție europeană în domeniu. E premiul cel mai important pentru noi, pentru că reflectă ce are cel mai mult sens pentru oameni. Via Transilvanica își va continua misiunea de a proteja și promova patrimoniul, mai ales cel natural și rural al României. Mulțumim pentru fiecare vot, suntem atât de bucuroși și recunoscători încât prea multe cuvinte ar fi de prisos!”, citim în mesajul postat de Tășuleasa Social după evenimentul desfăşurat la Veneţia.

Eveniment la care, alături de Alin Uşeriu, a participat şi directorul executiv TS, Anna Szekely. Cei doi au primit premiul pentru un traseu care măsoară 1.400 de km, dintre care doar în Caraş-Severin sunt peste 250. Asta îl face judeţul cu cea mai mare porţiune de traseu. Lucru cu atât mai important acum, după câştigarea premiului de la Veneţia.

JCS-Ionel Ivaşcu