Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa mulţumea zilele trecute verzilor pentru sprijinul acordat în Consiliul Local, fără de care în aceşti patru ani Reşiţa nu s-ar fi putut schimba din cauza opoziţiei social-democraţilor. Joi, însă, verzii au schimbat macazul…

La finalul şedinţei ordinare a Consiliului Local Reşiţa, de joi, 27 august, primarul Ioan Popa a ţinut să vorbească despre cele mai importante iniţiative, fie că ele au fost votate sau nu: „Am avut un proiect care presupunea achiziţia a două imobile deţinute de familia Armaşu între Kaufland şi Penny. Şi deşi am încercat să le explic consilierilor locali faptul că o parte din achiziţia asta, 60.000 de euro din 85.000 de euro, ne sunt asiguraţi banii prin donaţie de către Altex, care doreşte să-şi facă acolo un magazin. Terenul de sub clădiri este proprietatea Primăriei, Altexul ne-a propus într-un contract de parteneriat să ne plătească 60.000 de euro din cei 85.000 şi să amenajeze pe cheltuiala lor promenadă, pistă de biciclete, trotuar şi zonă rutieră. Ar fi însemnat să deschidem practic accesul definitiv între cele două poduri, de pe Fântânilor şi de la fostul CET. Consilierii locali PSD şi verzii nu au acceptat această tranzacţie, în consecinţă am retras proiectul de pe ordinea de zi. Cu speranţa că, după 27 septembrie poate, cu un consiliu local mai maleabil, mai elastic, vom reuşi să ducem la bun sfârşit asamblarea acestei zone“.

Chiar şi aşa, după aceşti patru ani în care lucrurile s-au mişcat diferit în oraş, primarul a ţinut să le mulţumească tuturor celor care i-au fost alături, dar şi aleşilor din palatul administrativ, aflaţi la final de mandat. „Am mulţumit astăzi tuturor consilierilor locali, din tot spectrul politic, care au fost parte din Consiliu, pentru activitatea depusă în aceşti patru ani şi câteva luni. Au fost patru ani frumoşi, pentru majoritatea dintre noi au fost ani în care au avut primul mandat. Puţini din consilierii locali au mai avut experienţa altor mandate. Le-am mulţumit tuturor şi am făcut-o acuma, mai devreme de ultima şedinţă de Consiliu Local tocmai pentru că în septembrie, când estimăm că va fi şedinţa ordinară de final de lună, eu nu voi fi prezent, fiind plecat în concediu. E un punct terminus pentru 2016-2020, personal vă mulţumesc şi dvs, şi tuturor care mi-au fost alături în această experienţă, şi sper să continuăm cu acelaşi dinamism în perioada 2020-2024, împreună“, a mai spus Popa.

JCS-Antoniu Mocanu