Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta le solicită primarul Felix Borcean aleșilor locali, pentru a nu se mai ajunge în situația din primăvara acestui an, când consilierii au intervenit cu amendamente după ce bugetul fusese deja creionat!

În ultima ședință a legislativului local, primarul Caransebeșului le-a readus aminte consilierilor că pot veni deja cu propuneri la bugetul pe anul viitor. Asta pentru a putea fi luate în calcul, dacă sunt realiste, atunci când se va contura bugetul pe 2022.

„Până la votarea bugetului, v-am transmis și anul trecut, ca să nu mai ajungem la discuțiile pe care le-am avut anul trecut că noi vrem aia, noi vrem aia, după ce am venit cu propunerea de buget, veniți din timp cu propuneri pentru bugetul din 2022 și cu propuneri din astea, gen târgul de crăciun, patinoarul, dacă-l cumpărăm, dacă nu, să le discutăm aici, nu am nimic împotrivă. Dar dacă nu-mi dă nimeni nicio sugestie, alegem și noi, fiecare are opinia lui. Sunteți organul deliberativ, noi ne conformăm”, le-a spus edilul aleșilor locali.

Reamintim că în primăvara acestui an, consilierii PNL și USR Plus au propus în ultimul moment mai multe amendamente la bugetul pe 2021, unele chiar aprobate, care în opinia lui Felix Borcean „trebuiau gândite din timp, pentru a nu da peste cap modul în care conducerea municipalității a gândit bugetul”. Liberalii și useriștii s-au apărat atunci spunând că proiectul de buget le-a fost prezentat cu doar două zile înainte de vot și nu au avut timp să-l studieze!

JCS-R.M.