Vela: Românii care vin în ţară intră în carantină! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Traficul aerian din România către Italia și din Italia către România a fost suspendat începând de duminică noaptea și până pe 23 martie, în urma unei decizii a Comitetului național pentru situații de urgență!

Mai mult, potrivit ministrului interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, toți românii care sosesc dinspre Italia, Iran, China sau Coreea de Sud vor intra obligatoriu în carantină, iar toți operatorii aerieni au obligația să îi pună pe aceștia să semneze o declarație că își asumă această obligație, la îmbarcarea în avion. În același timp, operatorii aerieni nu mai au voie să îmbarce cetățeni străini care vor să vină din aceste patru țări către România, cu avionul, cu escală sau direct. Dacă totuși străinii vor să vină în România cu avionul, intră automat în carantină, pe teritoriul românesc. „Se permite accesul în România al cetățenilor străini care vin din Italia, China Iran și Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră, sub măsura obligatorie a carantinei”, a precizat Marcel Vela.

Măsuri drastice au fost anunțate și pentru cei care sosesc în România pe cale terestră, fluvială sau maritimă, din aceste patru țări care sunt cele mai afectate de coronavirus la nivel mondial. Aceștia „sunt obligați să intre în carantină pe raza județului de graniță sau izolare la domiciliu și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe pro-prie răspundere”, a mai explicat ministrul Vela. Șeful MAI a avertizat totodată că cetățenii care fac declarații false cu privire la ruta de deplasare către România sunt pasibili de închisoare, sub acuzația de fals în declarații.

JCS-N.C.