Vela promite fluidizarea traficului la frontiera de vest - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Guvernul Ungariei modifică orarul şi traseele de tranzit în Ungaria, după ce ministrul de Interne al României, Marcel Vela, a discutat la Budapesta cu omologul său maghiar posibilitatea ca 10 puncte de frontieră să fie deschise permanent între România și Ungaria!

„Tranzitul de autoturisme se va face pe mai multe intrări, acum se intră pe Nădlac 1, Nădlac 2, Vărșand, Borș și Petea, se va putea intra și pe la Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai și Urziceni. În acest fel, scade presiunea pe Nădlac 1 și Nădlac 2. Am mai discutat și despre posibilitatea realizării unui culoar de tranzit doar pentru microbuze și autocare, care să fie deschis 24 din 24 de ore”, a declarat Marcel Vela, în Vama Nădlac, la întoarcerea de la Budapesta.

Ministrul Afacerilor Interne a avut un mesaj și pentru cei care intră în țară ca pietoni, cerându-le acestora să fie mai atenți când își aleg transportatorii, mai ales că şi autocarele vor avea dreptul să intre în România, iar oamenii nu vor mai fi nevoiţi să călătorească cu mijloace de transport care îi lasă la câţiva kilometri de graniţa cu România. „Cei care vin să nu mai acceseze transportatori care îi lasă la patru kilometri de vamă. Vin oamenii pe jos, e normal să fie supărați”, a adăugat șeful MAI.

Marcel Vela speră ca, prin noile măsuri luate la frontieră, românii care se întorc în țară să nu mai fie nevoiți să stea 20 de ore în vamă, așa cum s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute.

JCS-Nina Curiţa