Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, vrea să regândească rolul poliţiştilor locali și să-i trimită pe aceștia să asigure paza în fiecare școală. Vela a declarat luni dimineața că nu urmărește desființarea Poliției Locale, dar trebuie să existe o delimitare între aceasta și Poliția Națională.

„Nu sunt pentru desfiinţarea Poliţiei Locale, este nevoie de poliție locală, o spun și ca fost primar, 12 ani, la Caransebeș… Chiar aş vrea sa propun modificarea actului normativ care spune că la 1000 de locuitori e angajat un poliţist local, să extindem, ca să punem câte un poliţist local pentru fiecare unitate de învâţămânat. Împreună cu Poliţia Locală să facem acele patrule, care să asigure siguranţa în şcoli. Acum sunt multe atribuții care se suprapun. Și atunci ar fi corect să delimităm Poliția Locală de Poliția Națională. Confuzie legată de, eu știu, uniformele polițiștilor locali care sunt aproape izbitor de asemănătoare cu Poliția Națională. Pe lângă toate acestea, un polițist de la MAI are un salariu de 3.000 de lei, de exemplu, și un polițist local, care face mult mai puține lucruri, are 7.000 – 8.000 de lei”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

JCS-N.C.

3 Comments

  1. Acum vreo 15 ani, erau patrule pe lângă școli. Nu știu de ce nu mai sunt căci prezența polițiștilor sigur descuraja multe. Mă gândesc că, în preajma liceelor, și-ar putea face apariția „ofertanții” de droguri ori alte „categorii” de genul. Iar prezența polițiștilor le-ar tăia chefu’ așa cum le-ar pune pofta-n cui și elevilor amatori de chiul ori șmecherașilor care se iau de elevii silitori. Ar fi de bun augur să avem din nou patrule de poliție pe lângă școli.

  2. Bula intrebat ce vrea sa se faca cand va fi mare, raspunde ferm: politist!…………….Dar de ce Bula vrei sa fii politist? Pui prea multe intrebari amice!.

  3. ..la scoala trebuiau sa mearga inainte de a fi angajati sa stie cu ce se manaca meseria de „politist comunitar”…acu o fi prea tarziu?te duci bou si vii vaca?

Adaugă comentariu