Caraş-Severin, Romania

VEST – Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a atenţionat că infracţiunile comise în perioada stării de urgenţă sunt sancţionate cu mai multă rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă!

Duminică, în timpul vizitei în vestul ţării, şeful MAI spunea că la nivel naţional infracţionalitatea a scăzut datorită faptului că circulaţia este redusă, restrânsă pe străzi, sau oamenii sunt acasă. Însă, Guvernul României a modificat acte normative prin care infracţiuni comise în această perioadă de stare de urgenţă sunt pedepsite cu mai multă rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă, pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare, sunt considerate ca şi zonă agravantă. „Adică lumea încearcă să îşi salveze pielea, acum scuzaţi această metaforă, la nivel mondial, noi în România luăm măsuri care nu sunt nici populare, sunt şi greu de suportat, ne asumăm ca şi guvern aceste decizii, dar cu toţii împreună facem un efort şi cetăţeni şi guvernanţi şi decidenţi şi autorităţi ca să salvăm concetăţenii noştri, să trecem cu bine şi prin această încercare”, a spus Vela duminică.

El a menţionat că s-a mărit numărul dispozitivelor de ordine publică. „Pe zone punctuale, unde într-adevăr există un impact cu cei care vin de afară şi nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt compatrioţi de-ai noştri care vin de afară, evidenţiaţi într-o bază de date mai specială, oameni care s-au ocupat cu infracţiuni pe afară. Ei nu ţin cont de pandemie sau de condiţiile – să spunem – impuse de ordonanţele militare şi, probabil, îşi păstrează prostul obicei pe care îl au avut şi în România înainte de a pleca şi în unele state unde au ajuns. Celor care se dedau la fapte infracţionale vreau să le dau o veste proastă: am mărit dispozitivele şi am dat ordin ca (…) şi acţiunile de intervenţie pe asemenea zone să fie multiplicate. Vor fi aduşi în faţa procurorului în cel mai scurt timp cei care fac infracţiuni”, a declarat ministrul.

JCS-Nina Curiţa

1 Comment

  1. La baaa ca nu vin atatia infractori pe cati amarati care au plecat din tara ca nu-si mai puteau plati scara la bloc (nu mai vorbesc de rate). Nu mai bagati povestea asta cum ca diaspora adevarata nu vine. Stim care este diaspora adevarata … amarati astia care si-n rumania aveau salariu minim si acolo pe unde bantuie ei tot la nivel de salar minim sunt. Si amarati astia au ramas fara lucru si casa acolo indiaspora si au fugit ca sobolanii ianpoi in rumania.
    Ii stim foarte bine deoarece si noi avem fosti colegi, prieteni, vecini sau rude care au plecat sti stim foarte bine de ce au plecat si ce au ajuns acolo unde au plecat.

Adaugă comentariu