Vela: Cândva vom privi coronavirusul ca pe o lecţie pentru viaţă! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Asta a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, după confirmarea primului caz de coronavirus, îndemnând populaţia la calm şi înţelepciune.

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, joi dimineața, la Institutul „Matei Balș“ din Capitală. Acesta a fost transportat din Gorj, acolo unde, potrivit autorităților, a fost izolat la domiciliu de două zile. Acesta a fost dus, în noaptea de miercuri spre joi, la Institutul Matei Balș din Capitală, fiind transportat de un echipaj SMURD. Bărbatul va rămâne izolat complet de restul pacienţilor de la Institutul „Matei Balş“. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea lui este bună, neavând simptome specifice.

Autoritățile au anunțat miercuri seara că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună, iar familia lui a fost pusă în carantină.

„Acest caz a fost, de fapt, un mod de a vă prezenta că știm cum să intervenim – de la izolarea la domiciliu, de la preluare, de la transport, de la tratament, tot ceea ce ține de o bună organizare – și a garanta cetățenilor că autoritățile sunt pregătite pentru orice situație. Fac un apel la calm, la înțelepciune și cu siguranță, românii și noi, ca națiune, vom trece peste această provocare, pentru că suntem puternici, am trecut prin provocări mult mai grele. Acest coronavirus este, evident, o încercare pentru noi peste care cu siguranță vom trece cu toții împreună. Și vom privi în trecut această experiență ca o lecție pentru viață și pentru generațiile care vin după noi“, a spus ministrul de Interne.

În acest moment, peste 7.100 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, iar 99 sunt în carantină.

JCS- Nina Curiţa