Vela: Această funcţie este cea mai mare misiune a vieţii mele! PSD mă poate jigni în orice fel! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Sunt afirmaţii făcute de ministrul de Interne, Marcel Vela, în timpul pledoariei din Parlament când s-a dezbătut moţiunea împotriva sa!

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a declarat marți, în plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii simple depuse de PSD împotriva sa, că funcția de ministrul al Internelor reprezintă „cea mai importantă misiune“ a vieții sale și „cea mai mare responsabilitate pe care viața și destinul” i-au oferit-o. Ministrul i-a acuzat pe senatorii PSD că textul moțiunii a fost început cu un fake news și a adus în plenul Senatului documente prin care să demonstreze că guvernul PSD a ignorat solicitările Departamentului pentru Situații de Urgență pentru completarea stocurilor de medicamente și echipamente.

„Ați început moțiunea cu un fake news. Așa cum e falsă și informația că jurnaliștii au dosare penale. Oare consideră românii că un astfel de text este un text care reprezintă inclusiv cetățenii? Virusul nu alege între stânga și dreapta. Între PNL și PSD. Văd că vorbiți despre ură, o ură a mea la adresa cetățenilor. Această ură a reieșit chiar din textul moțiunii. Fiecare frază din moțiune e plină de ură. Cu toții ne-am protejat familiile. Nu vreau să cred că în aceste clipe, doar pentru că sunteți odihiniți, folosiți această tribună pentru acuze. Trebuie să luptăm pentru un singur scop: soarta și sănătatea românilor. Asta îi interesează. Jignirile și rele intenții nu vor aduce încrederea cetățenilor”, a declarat Vela.

Ministrul Internelor spune că România nu era pregătită pentru pandemie și îi acuză pe social democrați că sunt de vină pentru lipsa stocurilor medicale. „Acest război cu acest inamic invizibil a adus omenirea într-un punct pentru care nu era pregătită. Nimic nu avea să ne pregătească pentru așa ceva. Dar ne-am adaptat cu toții. Deciziile au trebuit luate în fracțiuni de secundă. Resursele erau consumate. (…) Dumneavoastră ați fost la guvernare. Nu ați pregătit țara pentru pandemie”, i-a acuzat Vela, pe social democrați.

JCS- Nina Curiţa