Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aparent liniștit, cartierul reșițean Marginea este tipic pentru procesul electoral al ultimilor ani. Secția de votare cu numărul 1, prima din oraș, amenajată în incinta fostei Generale 5, este situată vizavi de azilul de bătrâni, de unde au venit, în mare, și primii votanți.

Imediat după ora 10, numărul celor care trecuseră pragul secției trecuse de 90, ceva mai mult decât media orașului. În majoritate vârstnici, tinerii fiind o raritate în peisajul electoral.

Votaseră deja, prin intermediul urnei mobile, un număr de 56 de persoane, cele mai multe tot de la azil, și șapte persoane cu domiciliul în afara orașului, după cum ne-a informat Ana Rada, președintele secției. Trebuie precizat faptul că puteau vota prin urna mobilă doar cei care și-au transmis, prin reprezentanți, solicitările în seara de sâmbătă, 15 noiembrie, însoțite de actele medicale care să dovedească imposibilitatea de deplasare.

În afara solicitărilor de la azil, la nivelul urbei, au fost înregistrate 64 de cereri pentru urna mobilă la Spitalul Județean.