Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În această perioadă, agenţiile de turism pun la bătaie diferite tipuri de oferte reduse.

Pe principiul „primul venit, primul servit“, reşiţenii îşi pot cumpăra pachetele turistice pentru vara aceasta, la preţuri cu până la 45% mai mici. Pentru astfel de reduceri, oamenii trebuie să-şi facă din timp rezervările. După sărbătorile de iarnă agenţiile de turism pun la bătaie diferite tipuri de oferte reduse.

O modalitate avantajoasă de a avea parte de o vacanţă ieftină, este cumpărarea unui pachet tursitic cu reducere de tip „early booking“ (n.r. – înscriere timpurie). Reducerile pot ajunge în acest caz până la 20-50%, în funcţie de momentul în care se face rezervarea. Pentru pachetele early booking, reducerile sunt valabile pentru plata unui avans de 50% la înscrieri şi restul de plată la expirarea termenului ofertei.

De asemenea, este important de reţinut că rezervările făcute în perioada de early booking nu permit modificări de nume sau anulări, orice modificare ducând la recalcularea preţului şi la pierderea ofertei. Cu toate acestea, reprezentanţii agenţiilor de turism spun că cererea pentru astfel de eforte a crescut mult în ultimii ani.

Tot la categoria reduceri substanţiale intră şi pachetele „first minute“ (n.r.-oferte turistice de moment). Astfel, o vacanță de vis pe Insula Thassos – Grecia, costă, în perioada 20 iunie – 15 iulie 2012, 229 de euro de persoană pentru şapte nopţi de cazare şi transport inclus. Cu pachetul „first minute“, valabil până la data de 10 februarie, cei interesaţi vor scoate din buzunare doar 137 de euro/persoană.

Cei care nu vor însă să rişte cu astfel de oferte, dar îşi doresc totuşi să călătorească peste hotare în vara aceasta, mai au la dispoziţie ofertele „last minute“ (n.r. – de ultim moment). Cu alte cuvinte, agenţiile scot pe ultima sută de metri sejururi cu reduceri de 50%. Pentru acest lucru, doritorii trebuie să aibă bagajele făcute, un program flexibil, dar şi banii necesari, pentru că pachetele sunt scoase de agenţii cu câteva zile înaintea plecării.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu