Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – Un turist aflat la schi în stațiunea Muntele Mic a suferit un accident pe pârtie, fiind nevoie de elicopterul SMURD de la Caransebeș pentru a-l transporta la spital!

Accidentul, anunțat prin 112, s-a produs pe pârtia Vâlsanu, după ce bărbatul din Recaș a căzut, fiind suspect de fractură de coloană și de fractură la mână. Au intervenit imediat salvamontiștii de pe Muntele Mic, fiind solicitată prezența elicopterului SMURD și a echipajului de medici și asistenți de la Caransebeș, specializați în astfel de intervenții, ca să-l transporte pe schiorul care nu se putea mișca la spital. Ceea ce s-a și întâmplat în jurul orei 13.30, bărbatul fiind supus mai multor investigații pentru ca medicii să decidă dacă va fi transportat la spitalul din Timișoara.

Acest tip de intervenție, de salvare în zona montană, greu accesibilă, unde orice minut de întârziere poate costa o viață, este exact tipul de intervenție pentru care a fost înființat la Caransebeș punctul de operare aeromedicală, devenit operațional la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut.

JCS-L.A.

FOTO: Arhivă