Caraş-Severin, Romania

ZĂVOI – Primarul comunei, Doru Cîrdei, ne-a vorbit despre câteva proiecte aflate în derulare în comuna Zăvoi şi satele aparţinătoare!

Primul proiect vizează asfaltarea drumurilor din localitățile 23 August, Valea Bistrei și Zăvoi, cu o lungime totală de 5,6 km. Finanțat prin Programul „Anghel Saligny“, proiectul are o finanţare de 4 milioane de lei. Pe lângă asfaltare, primarul plănuiește reabilitarea trotuarelor și rigolelor din aceleași localități, pe o lungime de 1,5 km. „Aceste lucrări, pentru care am alocat 800 de mii de lei, sunt finanțate din bugetul local.“, a adăugat acesta.

Localitățile Voislova, Măgura și Măru vor beneficia de extinderea canalizării, un proiect finanțat tot prin „Anghel Saligny“, care beneficiază de 24 de milioane de lei. „Aceste investiții sunt esențiale pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor din aceste zone.“, a subliniat edilul.

În luna august se va deschide licitația organizată de CNI pentru modernizarea primăriei, lucrări necesare din cauza degradării clădirii. „Pentru realizarea acestui obiectiv vom avea la dispoziţie un milion de euro.“, a precizat Doru Cîrdei.

Pentru siguranța cetățenilor, prin PNRR a fost aprobat și proiectul de amplasare a camerelor de supraveghere video în toată comuna, precum și montarea a două stații pentru vehicule electrice. „Este important să ne asigurăm că locuitorii noștri trăiesc într-un mediu sigur și modern.“, a concluzionat Cîrdei.

JCS-Denis Dutca