Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este vorba despre Rareș George Milotin, de la Colegiul Național „Traian Lalescu“, care a cucerit prima poziție în cadrul fazei naționale a competiției de proiecte de voluntariat Bert Mason Young Ambasador!

În cursă s-au înscris în jur de 200 de concurenți, la fazele locale și regionale din toată țara, doar 38 dintre aceștia ajungând zilele trecute la faza națională, organizată la Deva, a Concursului European de Proiecte de Voluntariat Bert Mason Young Ambasador. Este vorba despre tineri susținuți de cluburile Lions din toată țara. „La noi, în zona noastră, s-au prezentat în concurs 20 de elevi din 5 licee și s-au evidențiat în urma concursului 5 copii, de la Liceul Baptist, Liceul Traian Vuia, Colegiul Tietz și Colegiul Traian Lalescu. A fost o ediție inedită, care a adus împreună concurenții, membrii cabinetului districtual, autoritățile locale și județene, părinți și membri Lions din întreaga țară. Marin Florin Ilieș, care este guvernatorul Districtului Lions 124 România, a felicitat toți participanții la concurs, la această fază națională, toți primind diplome de recunoștință și câte un rucsac specific evenimentului, plin cu cărți. Marin Florin Ilieș a dorit să sublinieze, să transmită cele mai sincere felicitări pentru angajamentul și devotamentul copiilor în activitățile de voluntariat: <<Fiecare dintre voi sunteți surse de inspirație și meritați toate aplaudele noastre. Proiectele voastre vor face lumea mai bună, mai frumoasă, mai plină de viață.>>“, transmite dr. Felicia Quint, președintele zonal al Lions Onix.

În urma concursului au fost desemnați 8 tineri finaliști, dintre care 2 erau din Reșița. După ultima rundă, în urma rezultatelor finale, locul I i-a revenit lui Rareș George Milotin, de la Colegiul Național „Traian Lalescu“ din Reșița, premiul al II-lea a fost luat de Adelia Botezan, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri“ din Galați, iar premiul al III-lea i-a revenit Teodorei Teodoran, de la Colegiul Național „Octavian Goga“ Sibiu. Au fost acordate și câteva mențiuni, una dintre ele fiind primită de Ianis Franț, de la Liceul Teoretic „Traian Vuia“ din Reșița. Primii 3 clasați au fost răsplătiți și financiar: premiul I cu 2.000 de lei, premiul al II-lea cu 1.500 de lei, iar premiul al III-lea cu 1.000 de lei.

Competiția finală va fi organizată în cadrul Lions Europa Forum, a cărei ediție de anul acesta se va derula în luna octombrie, la Bordeaux, unde motto-ul va rămâne: „Vă încurajăm să continuați să inspirați și să schimbați vieți în bine.“

Reprezentanții clubului reșițean s-au declarat mândri de toți cei 5 tineri care ne-au reprezentat la faza națională, de cei care s-au evidențiat acolo, în special de Ianis Franț, care a adus acasă o mențiune, și de Rareș Milotin, întors cu cea mai înaltă distincție, urmând să reprezinte România la Concursul Internațional de la Bordeaux. „A fost un eveniment extraordinar, am plecat încărcați pozitiv și, evident, clubul Lions Onix Reșița îmbogățit prin copii așa de deștepți, așa de frumoși și așa de isteți.“, a încheiat Felicia Quint, transmițând mulțumiri sponsorilor și organizatorilor.

JCS-A.M.