Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La Caransebeş se moare pe bandă rulantă, fiindcă cele mai multe decese din ultima perioadă au fost înregistrate la Spitalul Municipal de Urgenţă din municipiul de pe Timiş şi Sebeş!

În noaptea de marţi spre miercuri, după 18 zile de internare la spitalul suport COVID din Caransebeş, a pierdut lupta cu viaţa încă o persoană infectată cu noul coronavirus. De astă dată este vorba despre un bărbat în vârstă de 43 de ani, aşa cum a precizat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin: „Bărbatul era din Oţelu Roşu şi era bolnav cronic, fiind internat în urmă cu 18 zile cu neoplasm pulmonar, diagnostic pe care-l avea din 2008. Pacientul s-a internat cu suspiciune de recidivă şi leziuni de 9 cm în plămâni. De asemenea, bărbatul a avut la comorbidităţi şi diabet zaharat de tip 2“.

Numărul deceselor în Caraş-Severin se ridică, potrivit raportării de miercuri, la 27, asta de la debutul crizei pandemice, respectiv 25 înregistrate în Caraş-Severin şi două în judeţul Timiş. Au fost comunicate şi 13 cazuri noi, ceea ce face să crească numărul total al persoanelor infectate la 448, de la 1 martie până acum, conform raportării naţionale. În prezent sunt internate 137 de persoane (65 Reşiţa plus 5 ATI , 64 Caransebeş plus 3 ATI). La rubrica vindecaţi, începând cu data de 25 iunie, în Caraş-Severin sunt înregistrate 135 de persoane (60 la Reşiţa, 75 la Caransebeş), două în Timiş şi două în Hunedoara. În ceea ce priveşte situaţia persoanelor izolate sau carantinate conform Legii 136/2020, sunt izolate la domiciliu 54 de persoane, 143 sunt în izolare instituționalizată și 427 se află în carantină la domiciliu. De asemenea, a crescut numărul testelor efectuate, până acum fiind testate 3.106 persoane. Semnalăm însă că avem din nou zero cazuri la rubrica repozitivărilor, în situaţia prezentată de Grupul de Comunicare Strategică.

Referitor la testele contra-cost efectuate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, am primit foarte multe semnale de la cititori vizavi de tariful prea mare, ceea ce ridică unele semne de întrebare în legătură cu preţul de 350 lei.

JCS-Alexandra Gorghiu