Caraş-Severin, Romania

VEST – S-a întâmplat în județul Timiș, pe marginea drumului care face legătura între localitățile Iohanisfeld și Otelec, unde polițiștii de frontieră au observat un autoturism condus de un cărășean, care staţiona şi în care se urcau mai mulţi străini!

Mai precis, erau 19 bărbaţi, patru dintre aceștia fiind deja în autoturism în calitate de pasageri. Ceilalți 15 se pregăteau să se îmbarce în acelaşi mijloc de transport.

„Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei în cauză şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Șoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 32 ani, domiciliat în judeţul Caraş-Severin a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei 19 să ajungă în Timişoara”, transmit polițiștii de frontieră.

Șoferul cărășean este cercetat pentru trafic de migranţi, fiind reținut pentru 24 de ore și urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cei 19 indieni s-au ales și ei cu dosare penale pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

JCS-L.A.