Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Bărbatul de 54 de ani a primit o altă inimă, prin primul transplant realizat în acest an la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş!

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare chiar de șeful clinicii, dr. Horațiu Suciu, cel care a condus echipa de medici: „Am realizat primul transplant de cord din acest an. Un pacient de 54 de ani, din Caraș-Severin, a primit un cord prelevat de la un tânăr de 39 de ani. Le mulțumesc membrilor familiei donatorului, cărora le transmit întreaga mea compasiune pentru pierderea suferită. Îi asigur că acest suprem gest uman a oferit o șansă unui om. Acesta suferea de cardiomiopatie dilatativă, care expunea pacientul nostru la risc de deces. Le mulțumesc colegilor de la Spitalul Universitar din București și de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureș. A fost o operație reușită, devenită rutină în cadrul institutului nostru. Suntem pregătiți oricând să facem un transplant și ne propunem să realizăm minim 12 în acest an. Ar fi o creștere semnificativă față de anul trecut, când, s-au reușit doar trei intervenții, din cauza lipsei de donatori.”

Cărășeanul se afla pe lista de așteptare de luni bune și a fost compatibil cu bărbatul de la care a fost prelevată inima, adusă la Târgu Mureș cu elicopterul, primind astfel o nouă șansă la viață.

JCS-Nina Curița