Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – La final de an, primarul Luca Mălăiescu face un bilanţ, pe care îl apreciază ca fiind pozitiv, cu realizările administraţiei locale şi prezintă planul de atac pentru 2020.

Astfel, în 2019 s-a reuşit asfaltarea a peste 80% din străzile localităţii, s-au modernizat trotuare şi zona centrală. Primăria Oţelu Roşu a fost dotată cu un utilaj nou pentru măturat, aspirat şi stropit stradal. Sâmbătă, pe 21 decembrie, locuitorii din Oţelu Roşu vor putea merge la inaugurarea noului cinematograf 3D care va sta la dispoziţia cinefililor de aici.

„Eu mă declar mulțumit de activitatea din 2019 şi sper că şi anul viitor vom reuşi să mergem pe direcţia modernizării şi dezvoltării“, ne spune Luca Mălăiescu, primarul localităţii.

Pentru anul 2020, planurile sunt îndrăzneţe, dar nu irealizabile. Se preconizează construcţia unei grădiniţe în cartierul Libertăţii, lucrările urmând a fi demarate în primăvară şi, dacă totul va decurge normal, finalizate în toamnă. De asemenea, se doreşte modernizarea pieţei agro-alimentare din centrul oraşului şi amenajarea unei promenade pe malul Bistrei, care va face legătura între Centru şi zona de agrement Gura Jgheabului. Promenada se doreşte a fi construită modern şi dotată cu piste de biciclete şi sistem de iluminat, precum şi cu mobilier urban. De asemenea, se va finaliza procesul de asfaltare şi modernizare a trotuarelor în tot oraşul.

Încă o veste bună pentru cei mici, dar nu numai, este proiectul prin care Oțelu Roşu va avea un bazin de inot acoperit, care va fi amplasat în vecinătatea stadionului Vichentie Birău.

JCS-Flavius Militaru