Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu o echipă de conducere stabilă, filiala municipală pune la punct strategiile electorale pentru 2024. Ţinta pe care şi-au stabilit-o umaniştii reşiţeni pentru alegerile locale de anul viitor o reprezintă intrarea în Consiliul Local al municipiului, potrivit preşedintelui organizaţiei Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Dumitru Arjoca!

„Am început să lucrăm de acum la formarea echipelor, pentru că 2024 va fi un an electoral intens. Deşi vom fi implicaţi în toate alegerile, ne vom concentra mai ales pe accederea în Consiliul Local, un for în care dorim să existe mult mai multă dezbatere. Venim cu idei şi puncte de vedere diferite, preluate direct de la cetăţenii Reşiţei care, deşi apreciază proiectele de modernizare, sunt de părere că au rămas neameliorate multe alte lucruri.“, a explicat el.

Preluarea opiniilor reşiţenilor are loc atât în comunitate, din discuţiile cu vecinii sau colegii de muncă din vechea unitate industrială în care e activ, dar şi de la cei ce trec pragul biroului din Reşiţa al europarlamentarului PUSL Maria Grapini (foto). „Este un avantaj că putem asigura, prin prezenţa noastră, o permanenţă la acest birou, unde vin cu problemele lor atât oameni din judeţ cât şi localnici care, deşi locuiesc în Cuptoare, Ţerova, Doman, Moniom sau la periferia Reşiţei, nu simt precum cei din zonele centrale beneficiile urbanizării.“, a adăugat Arjoca.

Din punctul de vedere al umaniştilor reşiţeni, transformarea într-o „Nouă Reşiţă“, a celor de mâine, nu ar trebui făcută cu plasarea în plan secund a nevoilor şi problemelor celor din vechea Reşiţă, a celor de azi. În condiţiile în care actualul CL este aproape monocolor din punct de vedere politic, echilibrarea rezolvării necesităţilor nu poate fi decât rezultatul dialogului şi al colaborării oneste, o atitudine pe care, în opinia liderului PUSL, o va genera prezenţa umanistă în viitorul CL. „Ne inspirăm aici din activitatea doamnei Grapini din Parlamentul European, din felul în care încearcă să stabilească o mai bună şi mai eficientă comunicare între cetăţean şi autorităţile din ţară cât şi dintre acestea şi cele de la Bruxelles. O activitate care o califică, din punctul nostru de vedere, chiar pentru o candidatură pentru Preşedinţia României, o atitudine care ne inspiră ca promotori locali ai doctrinei umaniste.“, a adăugat liderul PUSL Reşiţa.

JCS-B.P.